Segur? L’agafarem? És segur?

Com tornarem a la normalitat si uns estudis recents al metro de Washington demostren  que només amb 3 persones usuàries de la xarxa, infectades COVID19, es va arribar en tan sols 20 dies (3 setmanes) a infectar el 55% dels usuaris?

És cert que els estudis es van fer en època pre-COVID quan les persones encara no prenien precaucions. Però malgrat tot…. sabem que no tenim mascaretes 100% aïllants, -a més que hi ha gent que no en porta perquè no vol, perquè no n’ha trobades, perquè no les pot comprar, …- i sabem què és molt difícil no tocar res i rentar-se immediatament les mans (o els guants) de seguida en casa d’haver-ho fet i abans de tocar una altra cosa.

Sense haver fels càlculs m’atreveixo a dir que amb els metros de nou oberts, -fins i tot ara que la gent coneix com protegir-se i protegir els altres- els infectats superarien de nou la capacitat de llits, UCI’s i respiradors.

Sembla clar que no podem fer servir el metro fins que no garantim que una gran majoria de la població està immunitzada. O fins que no puguem seleccionar qui hi entra i qui no discriminant segons paràmetres de malaltia superada versus la resta de casos.

Qui està pensant en això? Qui està fent els càlculs necessaris? Qui està pensant en alternatives? Qui està legislant adequadament?

Web trasnportationchoices.org:

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s