Per un Parlament i un Congreso Dignes i amb Dades

Per un Parlament i un Congreso Dignes i amb Dades

Debats. Molts. Al Parlament. Al Congreso. 

Diferents parlamentaris. Diferents congressistes. De diferents partits. 

I, encara, -després del que hauria de ser molta experiència acumulada però sembla només ser molts debats acumulats-, quelcom que en tots ells és desgraciadament comú: la manca de dades que confirmin allò que es reclama com a cert o allò que s’empra com a arma llancívola contra “el contrari”, perquè sí, també, a banda del greu error de no acompanyar els debats de dades, encara estem immersos en l’ego individual o de partit per sobre del bé comú o de país: “Nosaltres ho vam dir”, “No es van destinar els recursos que calia a les Residències”,  etc…

Com proven els parlamentaris i els congressistes el “Nosaltres ho vam dir”? 

Senzillament no ho proven. Ho llancen per qui vulgui recollir-ho. I tots sabem que aquests que voldran recollir-ho normalment sempre seran els mateixos, “els seus”. Una altra vegada tristament aquest “els seus”. Tots hauríem de ser els nostres, els que volem que el nostre país i el nostre planeta comú vagi bé. I per tant, tots hauríem de recollir només allò que hem pogut verificar que fa honor a la veritat en lloc de només recollir allò que han dit “els nostres” fins i tot si és mentida.

Com proven els parlamentaris i els congressistes que no es van destinar els recursos que calia a les Residències? 

Jo a hores d’ara encara no sé si això és cert o no. He triat aquest discurs com podia haver-ne triat qualsevol altre. Perquè qualsevol em serveix al meu objectiu que és el següent: explicar que sense dades contextualitzades qualsevol discurs ens pot semblar vertader mentre que deixaria de ser-ho en un altre marc.

Per saber si es van destinar prou recursos a les residències en aquell moment, caldria disposar de dades d’aquell moment temporal. Poder saber si, per exemple, en aquell moment hi havia altres prioritats ineludibles i un pressupost que no donava per dotar de diners totes aquelles àrees que els necessitaven i que, per exemple, davant dels fets i les limitacions del pressupost, es va prendre una decisió correcta i encertada. Si això hagués estat així, no és correcte que ara es digui que no es va fer bé. Una altra cosa és parlar de si es van dur a terme els ajustos d’estratègia necessaris donat que les situacions canvien.

La meva proposta

Proposo canviar les intervencions al Parlament i al Congreso. Proposo que només es puguin fer afirmacions si el parlamentari o congressista pot documentar les seves afirmacions amb un estudi que confirmi allò que està dient en referència a la situació del marc temporal al que s’està referint.

Avui dia, això no hauria de ser tan difícil. I deixaríem de desaprofitar diner públic en debats interminables que no porten enlloc.

Dignifiquem-nos i Dignifiquem el nostre Parlament i el Congreso.

Demanem que es modifiquin les lleis que regulen les intervencions. Demanem que incorporin dades contextualitzades i reclamem que no s’admetin les intervencions que no responguin a criteris ètics.

Parlament de Catalunya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s